خرید کاشی سنتی به عنوان متریال کف یکی از بهترین انتخاب هاست چرا که هم خوانی با سنت و فرهنگ مان دارد. کاشی سنتی یه عنوان یک مصالح ساختمانی با تنوع بالا در طرح، محیط چشم نوازی را ایجاد می کند. در منزل، رستوران، مکانهای پرتردد، فضاهای خارجی و داخلی قابل استفاده است. خرید کاشی سرامیک کف باید از هر جهت مناسب باشد. در مجموعه آرچی لرن طرح انواع کاشی سنتی نامحدود است.
استفاده از کاشی مراکشی به خاطر رنگ بندی شاد و گرم و هم خوانی با سایر المان های طراحی منطبق بر سبک مراکشی تا اندازه زیادی بر انرژی فضا تاثیر می گذارد لذا خرید کاشی مراکشی و استفاده متنوع از آن در دکوراسیون داخلی بسیار متداول است.
در طراحی معماری، آشپزخانه جایگاه ویژه ای دارد و فضائی است که زمان زیادی را در آن سپری میکنیم. لذا زیبایی آن اهمیت خاصی را می طلبد. خرید انواع کاشی سنتی به منظور پوشش بدنه و کف فضایی دلنشین و خواستنی می سازد. در آشپزخانه فقط طرح کاشی سنتی نیست که اهمیت دارد بلکه باید از نظر رعایت بهداشت محیط، از لعاب با کیفیت برای پوشش کاشی سنتی استفاده شده باشد. طرح کاشی سنتی صرفا نباید از، طرح های ایرانی باشد. طرح کاشی مراکشی و کاشی اسپانیایی هم این محیط را بی نظیر می کند. قبل از خرید کاشی در مورد طرح با ما مشاوره کنید و از قیمت سرامیک و کاشی سنتی آشپزخانه آسوده خاطر شوید.
برای فضای بین کابینتی می توانید از کاشی مدرن و طرح کاشی سنتی استفاده کنید. خرید انواع کاشی سنتی به علت تنوع رنگ بندی و طرح این فضای کوچک را چشمگیر و جذاب می کند. چنانچه سلیقه تان کاشی مدرن را می پسندد می توانید کاشی سنتی تک رنگ سفارش دهید و با برش های خاص سبک متروئی و ایتالیایی داشته باشید. اصطلاحا با یک تیر دو نشان بزنید از طرح کاشی مدرن و رنگ و لعاب کاشی سنتی هم زمان استفاده کنید. این فضا سطح کمی را در برمیگیرد هزینه بر نخواهد بود. قبل از خرید بین کابینتی طرح کاشی مورد نظرتان را برایمان ارسال کنید.
خرید انواع کاشی سنتی محدود به محیط داخلی نمی شود. شما می توانید با انتخاب مناسب طرح کاشی سنتی برای استخر و حوض محیطی مرفه، جذاب و خاص را ایجاد کنید. پیشنهاد ما کاشی مراکشی است که با طرح های ریز و رنگ های گرم و زنده فضایی متفاوت از استخرهای معمول ایجاد می کند. در انتخاب طرح کاشی سنتی حتما نباید به طرح کاشی ایرانی اکتفا کرد.
از طرفی قیمت سرامیک استخری وحوض باید مقرون به صرفه باشد، مقاومت بالا در برابر یخ زدگی داشته باشد و لعاب آن باید مقاوم در برابر خوردگی باشد. کاشی سنتی تولیدی ما تست تمامی این ویژگی ها را گذرانده و کافیست شما طرح کاشی استخر و حوض را انتخاب کنید تا برایتان در انواع کاشی سنتی ایرانی، مراکشی و اسپانیایی تولید کنیم.
ایران موطن اصلی انواع کاشی سنتی است یکی از مهمترینشان کاشی سنتی هفت رنگ است. در طی دوره های مختلف تاریخی کاشی سنتی چه از نظر نحوۀ ساخت و چه از نظر شکل و شمایل دچار تغییرات بسیاری شده اند. قبل از خرید کاشی هفت رنگ نگاهی به کاخ ها و باغ های ایران بیندازید، حتی اگر کاخ گلستان را بخواهید تک تک طرح های آن را ساخته و به محل زندگی و کارتان می آوریم.
بیش از 1000 سال است که کاشی سنتی معرق در ایران ساخته می شود. برای خرید انواع کاشی سنتی قطعا یکی از گزینه ها طرح کاشی سنتی معرق است. طرح کاشی با تهیه قطعات رنگین کوچک و جفت و جور کردن آنها شبیه به پازل است، حال آن که کاشی سنتی هفت رنگ بیشتر به نقاشی شبیه است. از جمله ویژگی های کاشی معرق می توان به تنوع در طرح، تنوع در اندازه و ابعاد و استحکام بالا اشاره کرد. قبل از خرید معرق اطلاعات نحوه ساخت و اجرا را از ما بگیرید.
مهمترین عامل شکوه و زیبایی معماری مساجد ایرانی تزئینات کاشی سنتی است. هنرمندان این رشته باید از تجربه کافی برخوردار باشند تا با توجه به ویژگی و مکان استفاده آن در مسجد و یا اماکن متبرکه بتوانند قبل از ساخت و خرید مشاوره لازم را در انتخاب طرح، رنگ آمیزی، نوع بدنه، مدل خطاطی و غیره به کارفرما بدهند. در آرچی لرن برای خرید انواع کاشی سنتی مشاوره رایگان قبل از سفارش را خواهید داشت.
تولید و خرید انواع طرح کاشی سنتی و سرامیک سنتی در مجموعه آرچی لرن
خرید انواع کاشی سنتی در آرچی لرن
کاشی سنتی آرچی لرن بزرگ ترین تولید کننده انواع کاشی سنتی ایرانی، مراکشی و کاشی مذهبی با مشاوره رایگان. متنوع ترین و مناسب ترین قیمت کاشی سنتی را از ما بخواهید. خرید کاشی سنتی مستلزم داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است. ما در مجموعه آرچی لرن هستیم، تا هر آنچه نیاز شماست درباره خرید و قیمت کاشی سنتی در اختیارتان بگذاریم.
ابتدا اینکه اصلا کاشی سنتی به چه کاشی گفته می شود و انواع طرح کاشی سنتی کدامند؟ در ادامه تاریخچه ساخت کاشی به تفصیل توضیح داده شده اما درهمین جا مختصر و مفید توضیحی درباره کاشی سنتی می دهیم.
به تمام انواع کاشی قدیمی ایرانی گفته می شود که دسته بندی آن معمولا به روش ساخت و طرح بستگی دارد. ضمنا طراحان عزیزی که در حال طراحی معماری سنتی هستند، می توانند از صفحه تکسچر کاشی سنتی دانلود رایگان داشته باشند و اگر خواستند دقیقا همان متریالی که در رندر استفاده کردند برایشان تولید کنیم.
انواع کاشی سنتی ایرانی از نظر روش ساخت:
کاشی طرح سنتی معرق: دشواری درساخت به علت پازلی بودن طرح، دارای بالاترین قیمت کاشی سنتی
کاشی طرح سنتی معقلی: معمولا ترکیب خشت و کاشی است. تولید این نوع کاشی سنتی با تکنیک خشت و لعاب در مجموعه ما باعث پایین آوردن قابل ملاحظه قیمت آن شده.
کاشی طرح سنتی هفت رنگ: نقاشی رو کاشی ترسیم و لعاب داده می شود. هزینه آن نسبت به معرق بسیار پائین تر است.
کاشی طرح سنتی زرین فام: کاشی زرین فام قدیمی ترین تکنیک درتزئینات کاشی ایرانی بوده و فردوسی از آن با نام کاشی دو آتشه یاد می کند.
کاشی سنتی مینایی: این تکنیک ساخت کاشی در دوره سلجوقیان رواج یافت از این جهت به آن کاشی سلجوقی نیز می گویند.
کاشی سنتی ایرانی هفت رنگ:
به روایت جنيفراسكارس: کاشي ایرانی هفت رنگ بر خلاف کاشی های دیگر محدود به بناي مساجد، مزارها و خانقاه ها نماند، بلکه در کاخ ها و عمارت هاي اعياني و دروازه هاي تزييني شهرها و نهادهاي دولتي نيز استفاده مي شد.
کاشی ایرانی معقلی:
استفاده از هنر کاشی ایرانی معقلی برای تزیینات نما و داخل بناها به کار می رود. پس از پیدایش کاشی معرق و هفت رنگ در امپراطوری تیموریان رواج یافت. قدیمی ترین انواع معقلی درمسجد جامع گوهرشاد مشهد است.
کاشی های ایرانی زرین فام:
غالب کاشی های زرین فام شکل ستاره هشت پر دارد. اما نمونه هایی از کاشی شش پر، شش ضلعی و هشت ضلعی، یافت شده است.
این نوع کاشی ایرانی قدمتی 1000 ساله دارد. حدود 1200 سال قبل در مصر از این تکنیک را برای تزیین شیشه استفاده می کردند. ابتدا لعاب سفید را بر روی بدنه کاشی پخت می گرفتند، سپس آنها را با رنگدانه های حاوی نقره و مس رنگ آمیزی می کردند و مجددا در کوره قرارمی دادند و در نهایت به صورت جسمی لعابی درخشان و فلزگونه در می آوردند.
از آنجایی که این نوع از کاشی ایرانی بیشتر طرح پیکره ای دارد تا الگوی گیاهی، می توان گفت به ساختمان های غیرمذهبی تعلق داشته اند. در ایران حمله چنگیز مدتی برآفزایند ساخت کاشی تأثیر گذاشت ومی توان گفت هیچ نوع کاشی از حدود سال های ۶۴۲-۶۵۴ هجری قمری باقی نمانده است. پس از این سال ها، سلاطین ایلخانی اقدام به ایجاد بناهای یادبود کردند و به مرمت نمونه های پیشین پرداختند.
نتیجه چنین اقداماتی، احیای صنعت کاشی ایرانی بود. در این دوران، تکنیک مینایی از بین رفت و گونه دیگری از تزئین سفال که بعدها عنوان لاجوردینه را به خود گرفت، جانشین آن شد. در این تکنیک، قطعات قالب ریزی شده با رنگهای سفید، فیروزه ای و یا لاجوردی، لعاب داده می شدند.
و پس از اضافه شدن رنگهای قرمز، مشکی یا قهوه ای بر روی لعاب، برای بار دوم در کوره قرار می گرفتند. در اوایل دوره ایلخانیان، تکنیک زرین فام بر روی لعاب بدون هیچ رنگ افزوده ای به کار برده می شد، اما درپایان قرن هفتم هجری، رنگهای لاجورد و فیروزه ای به میزان اندکی مورد استفاده قرار گرفتند.
با رسیدن قرن هشتم هجری، آبی لاجوردی ازرواج و محبوبیت بیشتری برخوردار شد و سرانجام تکنیک نقاشی زیر لعابی با استفاده از رنگهای آبی لاجوردی و اندک مایه ای از رنگهای قرمز و سیاه، جایگزین نقاشی زرین فام شد. که کاشی های تولید شده با چنین تکنیکی معمولا با نام کاشی های سلطان آباد شناخته می شوند. این تکنیک تا اواسط قرن هشتم مورد استفاده قرار می گرفت و پس از آن منسوخ شد.
کاشی مینایی:
این روش ساخت کاشی ایرانی حدود 700 سال قبل وارد معماری عثمانی شد. به طور معمول در ساخت این کاشی ایرانی از هفت رنگ استفاده می کنند، رنگ های فیروزه ای ،آبی و سبز در لایه ابتدایی و زیرین با دمای بالا پخت می شود سپس رنگهای دیگر مثل سفید، سیاه، قرمز و زرد و گاهی طلایی روی لایه زیرین رنگ آمیزی شده و در دمای پایین پخت می شود.
قیمت و خرید کاشی ایرانی و طرح های آن:
طراحی کاشی ایرانی یکی هنرهای معروف ایران است که در تمام جهان از شهرت و آوازه خاصی برخوردار است. کاشی ایرانی به عنوان یکی از باشکوه ترین و زیباترین نمونه های هنر سفالگری محسوب میشود.
طرح این کاشی ها به طور کلی شامل الگو ها، گل و گیاه، حیوانات و نقوش هندسی است که در آن ها از رنگ های زیبا و طرح های پیچیده استفاده می شود که بسته به نوع طرح قیمت کاشی ایرانی برآیند می شود.ایران در ادوار تاریخ یکی از مراکز اصلی تولید کاشی های هنری بوده است. از زمان ساسانیان تا به امروز، کاشی ایرانی با تکنیک های مختلف و طرح های زیبا و خیره کننده ساخته شده اند.
در کاشی ایرانی، رنگ های زیادی مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله آبی، سبز، قرمز، زرد و سفید. همچنین طرحهای نظیر ترمه،ختایی اسلیمی و گل و مرغ نیز در طرح کاشی ایرانی مشاهده میشود.
یکی از مشهورترین مراکز تولید کاشی ایرانی شهر مشهد است. مشهد کلان شهری در شمال شرقی ایران و با ۳۵۱ کیلومتر مربع مساحت، دومین شهر پهناور ایران پس از تهران است. و البته دومین شهر پر جمعیت ایران پس از تهران که در زمان نادرشاه افشار پایتخت ایران بود.
کاشی سنتی ایرانی خراسان به دلیل سابقه طولانی این شهر در معماری سنتی قرن هاست که تولید می شود و به دلیل طرحهای فریبنده، دقت بالا و کیفیت عالی مورد توجه جهانی قرار گرفته است. کاشی ایرانی نه تنها در داخل کشور بلکه در سراسر جهان به عنوان یک هنرشاخص و برجسته مورد تحسین قرار می گیرد.
طرح کاشی ایرانی قابلیت استفاده در دکوراسیون داخلی، از جمله دیوارها و کف، و همچنین فضاهای خارجی از جمله نما و محوطه و استخر و … را دارد.
نقوش هندسی: به علت تکرار یک طرح واحد، ارزانترین کاشی سنتی محسوب می شود. از مزایای دیگر سرعت در فرآیند تولید است.
ختائی اسلیمی: نقش گل و بوته در هم تنیده که بیشتر پیروی سبک کاشی سنتی صفوی است.
گل و مرغ: از اسم آن پیداست، از نقوش پرنده و گل به صورت ترکیبی استفاده می شود شبیه کاشی های کاخ گلستان.
مینیاتور: طراحی پیکره ها به شکلی عرفانی و یا اساطیری مثل داستان های شاهنامه بر روی کاشی.
تفاوت تولید و قیمت کاشی سنتی و مدرن در چیست؟
از سولاتی که معمولا برای کارفرمایان عزیز پیش می آید اینست که، طرح کاشی انتخابی ما مدرن است ولی در تولیدات شما با عنوان کاشی سنتی موجود است. حال آنکه این کاشی سنتی است یا مدرن؟ به عبارتی این سوال درست است، تمام تولیدات کاشی ما به روش سنتی انجام می شود. لعاب، رنگ آمیزی، پخت، برش و … اما میزان قابل توجهی از سفارشات ما طرح و برش مدرن دارد.
پس اولین موردی که کاشی را به سمت مدرن سوق می دهد طرح کاشی است که بستگی به سفارش مشتری دارد. مثل کاشی های مراکشی و اسپانیایی که وقتی در کف و بدنه کار می شوند حسی خارج از حس کاشی طرح سنتی ایرانی ایجاد می کنند و زیبایی متفاوتی دارند. مورد بعدی نوع برش و چیدمان است که همان کاشی دست ساز را تبدیل به متریالی مدرن می کند. در مجموع باید گفت: هر طرحی که در انواع کاشی سنتی به ذهنتان می رسد برای ما قابل تولید است فقط فرآیند آن متفاوت است و باعث می شود قیمت کاشی سنتی مشخص شود.
طرح کاشی سنتی چیست؟ (خرید انواع کاشی سنتی و سرامیک)
طرح کاشی سنتی ایرانی هنری منحصر به ایران است و در بسیاری از بناهای تاریخی این سرزمین از جمله کاخ ها، عمارت ها و مساجد مورد استفاده قرار گرفته است گروه معماری سنتی آرچی لرن این هنر را حفظ کرده و در تولید انواع کاشیهای سنتی فعالیت دارد.
قیمت و خرید کاشی سنتی و سرامیک مستلزم شناخت آن است. کاشی قطعه ای سنگی مصنوعی است که طول و عرض آن مختلف بوده و ضخامت آن چند میلیمتر است. یک روی آن دارای سطحی شیشه ای بوده و کاملا صاف و صیقلی می باشدو قیمت و خرید انواع کاشی سنتی و سرامیک بسته به کیفیت نوع و کاربرد محصول متفاوت است. سرامیک، محصولی سفالین است که در ساختمان کاربرد و اهمیت ویژه ای دارد مانند حمام ها، توالت ها، آشپزخانه ها و آب ریزگاه های عمومی و غیره
برای تزئینات داخـل و خـارج ساختمان و همچنین برای بهداشت و عایق رطوبتی به کار می رود. لعاب کاشی سرامیک در حرارتی بالاتر از هزار درجه سلسیوس پخت، و به صورت براق، نیمه براق و مات تولید می شود.
تاریخچه ساخت در ایران
کاشی سنتی ایرانی قبل از اسلام
کاشی ایرانی قدمتی چند هزار ساله دارد برخی مورخین ساختش در ایران را به حدود 3300 سال قبل در تمدن ایلامی نسبت میدهند. دروازه بابل نیز که در عراق کنونی جای داشته مزین به این هنر 2600 سال قبل به نام الهه آشوری، ایشتار ساخته شده است. اصل این دروازه اکنون در موزه برلین است. هخامنشیان با این متریال و آجر لعابدار کاخ ها را تزیین می کردند مثل کاخ آپادانای داریوش بزرگ در شوش و تخت جمشید. معماران ساسانی از آن با طرح های گل وگیاه و انسان و پرندگان استفاده می کرد.
کاشی سنتی ایرانی بعد از اسلام
بعد از اسلام کاشی مسجد با اشکال هندسی باب شد. مثل مسجد سید اصفهان و مسجد جامع گناباد که محراب آن دارای کتیبه ای به خط کوفی و نقوش های گیاهی هندسی است. کاشی سنتی ایرانی در دوره تیموری عصر طلایی خود را تجربه کرد و دیگر تنها در سطوح مسطح کار نمی شد بلکه در سطح خارجی و زیر گنبد نیز مورد استفاده قرار گرفت مسجد گوهرشاد مشهد و مسجد جامع یزد از نمونه های اعتلای این متریال در معماری ایران است.
قسمت های تشکیل دهنده و موثر بر قیمت کاشی سنتی
بدنه
قسمت سفالین که پیکره اصلی کاشی سنتی را تشکیل میدهد، در مقاومت و ماندگاری نهایی آن نقش بسزایی دارد.
لعاب
ماده ای شیشه ای و براق است که به همراه اکسید فلزات و اکسیدهای معدنی استفاده می شود. جهت نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت، قابل شستشو بودن، مسایل بهداشتی و از همه مهمتر زیبایی کاشی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
موادی که برای ساخت بدنه استفاده می شود
خاک رُس (clay)
رُس کانی طبیعی آگلومره، شامل فیلوسیلیکات آلومینیوم آبدار است که در ترکیب با آب، خاصیت پلاستیکی می یابد و با خشک شدن سفت میشود این خاک به لحاظ اندازه در دسته ریزدانه ها قرار می گیرد.
(Bentonite) بنتونیت
از ویژگی های بنتونیت یا گل سرشویی شکل پذیری، چسبندگی و مکش آب بالاست که سه الی چهار برابر وزن خود آب می کشد و متورم می شود. از همین جهت آب بندی کردن در ساختمان، سد سازی و تولید کاشی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.این ماده از قدیم در ایران شناخته شده بوده و کاربردهای مختلفی داشته است از جمله اینکه آن را با برگ گل مخلوط کرده استراحت می دادند و سر و بدنشان را با آن می شستند. سعدی در بیت شعری اشاره به کاربری آن دارد:
گِلی خوشبوی در حمام روزی رسید از دست محبوبی به دستم به گفتا من گِلی ناچیز بودم ولیکن مدتی با گل نشستم
(Kaolinite) کائولین
یک کانی معدنی است که با نام ترابا یا خاک چینی نیز شناخته می شود، کائولین نام تپه ای در کشور چین است که سالیان سال این ماده را از آن استخراج می کردند این ماده باعث براقیت و چسبندگی بیشتر لعاب به بیسکوئیت (بدنه) می شود. کائولین کاربردهای صنعتی فراوانی دارد نظیر:
- در صنعت کاغذ سازی به عنوان براق کننده سطح کاغذ
- تولید کرم و ماسک های محافظ پوست
- ساخت سرامیک و کاشی سنتی
- در تصفیه آب و فاضلاب
بال کلی (BallClay)
برخی علت نام گذاری این ماده به رس توپی را شکل ظاهری ماده میدانند در صورتی داستان به نحوه استخراج این ماده در انگلستان بر می گردد. در روش سنتی برداشت این خاک رس از معادن از ظروفی مکعبی استفاده می شد که به مرور زمان با ضربه خوردن و ساییده سدن کنج های آن گرد می شدند و خاک برداشتی گرد می شد از این جهت به آن بال کلی یا رس توپی می گویند.
(Feldspar) فلدسپات
فلدسپات کانی بلورین است که در سنگهای آذرین یافت میشود. از آنجایی که دمای ذوب فلدسپات ثابت نیست در دمای پایین به آرامی ذوب می شود و باعث نرم و مرطوب شدن سایر ترکیبات بدنه می شود. در نتیجه ذوب کوارتز و خاک رس را تسریع می بخشد و به عنوان کاتالیزور پوشش شیشه ای مواد در دمای پائین عمل می کند. فلدسپات مقاومت بدنه کاشی سنتی را افزایش داده و از بروز لکه در سطح بدنه جلوگیری میکند.
سیلیس (Silica)
سیلیس ماده ای طبیعی، نسوز و دیرگداز است و اجازه نمی دهد که گل بدنه که دمای ذوب به نسبت پایینی دارد درکوره شکننده شود و یا شکل ظاهری آن بهم بریزد، در دمای یاد شده سیلیس ذوب شده و با حالت چسبندگی و خاصیت شیشه ای که دارد وقتی سرد می شود مانند عملکرد آرماتور در بتن آرمه اجزای بدنه را به هم متصل میکند و مقاومت بدنه را بالا می برد.
سیلیس در مجموع ساختار اسکلت بندی بدنه را بهبود بخشیده، مقاومت مکانیکی و ضربه پذیری بدنه را افزایش می دهد و به خاصیت شکل پذیری گل بدنه کمک شایانی میکند فقط باید توجه داشت که میزان آهن موجود در سیلیس حداقل ممکن باشد این موضوع در انتخاب و قیمت سرامیک و کاشی سنتی مهم است.
تاریخچه مواد اولیه در ساخت
کشف شیشه
شیشه حدود 10000 سال قبل در مصر از ترکیب نمک، شن و ماسه کشف شده است. مصریان به این ترکیب خاک رس هم اضافه کردند و حرارت دادند به این صورت لعاب کشف شد. با اینکه لعاب خود نوعی از شیشه است اما در ترکیب شیمیایی با آن فرق دارد. لعاب حداقل یک جزء ترکیبی بیشتر از شیشه دارد تا بتواند شیشه ذوب شده را روی یک سطح عمودی نگهدارد و آن هم اکسید آلومینیوم می باشد که حالت چسبندگی آن را تشکیل می دهد.
خاک رس و یا اکسید فلزات را وقتی به ترکیبات شیشه اضافه کنیم لعاب به دست می آید. البته لعابها طیف وسیعی از مواد معدنی و آلی را در بر میگیرد. لعاب معمولاً مخلوطی از فلدسپات، اکسید سرب و کوارتز است این مواد را بعد از آسیاب و نرم کردن به صورت خمیری رقیق درمیآورند.
کشف لعاب
لعاب ها طیف وسیعی از مواد معدنی و آلی را در بر میگیرد. معمولاً مخلوطی از فلدسپات، اکسید سرب و کوارتز است این مواد را بعد از آسیاب و نرم کردن به صورت خمیری رقیق درمیآورند. آنگاه جسم سرامیکی را در این خمیر غوطه ور کرده و پس از خشک شدن در کوره تا دمای مشخصی گرما میدهند. پس از لعاب اولیه نوشته یا طرحی را روی آن نقاشی میکنند و دوباره لعاب می دهند و بار دیگر حرارت میدهند. بعد از این مرحله کاشی سنتی مستحکم تر و ارزشمند تر خواهد شد.
لعاب ها می توانند کدر یا شفاف باشند مات یا براق باشند. رنگی یا بی رنگ، زبر و یا نرم باشند. لعاب باعث غیر قابل نفوذ بودن، دوام، قابل شستشو شدن و مقاومت در برابر مواد اسیدی شوند و یا اگر تخلخلی روی بدنه باشد آن را می پوشاند. ابتدایی ترین لعاب ها از مخلوط گل رس، نمک و آب بوده است. این لعاب درجه پخت پایین داشته است.
به مرور لعاب های سربی به دست آمد که می توان آن را آغازی بر ساخت لعاب های امروزی دانست. چینی ها حدود 2200 سال قبل، پخت لعاب با حرارت بالا را کشف کردند آنها متوجه شدند حرارت بالا باعث جلا دادن لعاب می گردد. بعلاوه چینی ها از اکسید سرب، مس، منگنز و سنگ های سیلیکاتی برای ساخت لعاب های رنگی استفاده کردند.
نوآوری گروه آرچی لرن و تاثیر مثبت بر قیمت در خرید کاشی سنتی
کاشی سنتی هفت رنگ و معرق در طرح، بدنه و لعاب شباهت ها و تفاوت های زیادی دارند. اما بزرگترین تفاوتشان این است که کاشی طرح سنتی هفت رنگ با کنار هم گذاشتن تایل های کاشی و ترسیم خطوط و نقوش با لعاب بر روی آنها و سپس پخت در کوره به دست می آید. حال آنکه کاشی معرق ابتدا پخت و تهیه شده و با برش هر قطعه از کاشی های رنگارنگ و کنار هم چیدنشان به صورت پازل تهیه می شود.
پس معرق زمان زیادی برای اجرا و صرف هزینه بالا را طلب میکند. به این منظور گروه معماری سنتی آرچی لرن ابداع و نوع آوری خاصی در حوزه کاشی سنتی به کار بسته که می توان با کاشی هفت رنگ طرح ها و چیدمان کاشی معرق را تهیه کرد. قیمت کاشی سنتی کاهش پیدا می کند و سرعت کار بسیار بالا می رود.
انواع لعاب و تاثیر آن در قیمت و خرید کاشی سنتی
لعاب ها از نظر ویژگی های فیزیکی و ظاهری، ترکیبات شیمیایی، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، روش های تولید و ساخت و انواع مختلفی دارند.
لعاب ها از نظر شکل ظاهری
لعاب اِنگوب
تركیبات رسی شیشه ای است كه قبل از لعاب رنگی روي سطح بیسکوئیت قرار میگیرد (مابین بدنه و لعاب اصلی) تا در هنگام لعاب دهی ترانس رنگ بدنه بر روی رنگ لعاب اصلی تاثیر نگذارد و همچنين تخلخلي روی سطح بدنه کاشی سنتی باقی نماند. از خاصیت های دیگر این لعاب جلوگیری از خروج مواد فرار از بیسكوئیت است.
لعاب مات
درجه سختی بالاتری دارند و خصوصا در برابر عوامل شیمیایی مقاوم ترند.
لعاب نیمه شفاف (اپک)
نسبت به لعاب های شفاف سطح را بیشتر پوشش می دهند و ضریب شکست نور بیشتری هم دارند.
لعاب شفاف (ترانسپرنت)
به نسبت لعاب های اپک مصرف کمتری دارد. نور را از خود عبور میدهد و ایرادات روی بدنه دیده می شود. بیشتر برای بدنه های بی رنگ و سفید استفاده می شود.
لعاب معرق
لعابی است که کمتر دراین صنعت استفاده می شود. مقاوت بالا در برابر خوردگی دارد. سختی کم و نرمی بالا از دیگر نشانه های آن است.
لعاب پرسلان یا (سالورسانت)
لعاب هایی که برای پرسلان استفاده می شود با استحکام بالا و مقاوم در برابر سایش و ضربه است.
لعاب ها از نظر ترکیب شیمیایی
لعاب دارای سرب
به دلیل ضریب شکست بالای سرب این لعاب سطحی درخشان و جذاب ایجاد می کند اما این لعاب هم گران است هم اینکه کار با آن خظرناک و احتمال مسمومیت سربی بالاست.
لعاب بدون سرب
لعاب های سخت که در دمای بالای 1150 سیلیسیوس پخت می شوند باید بدون سرب باشند چرا که لعاب های دارای سرب در این دما تجزیه می شوند.
لعاب ها از نظر مقاومت در برابر مواد شیمیایی
یکی از مهمترین ویژگی های لعاب ها مقاومت در برابر مواد شیمیایی است. لعاب به انواع لایه بیرونی محافظ از بده در برابر خوردگی و نفوذ آب را به عهده دارد و نقش اصلی در زیبایی محصول را دارد.
_ مقاوت در برابر حلال های موجود در مواد شوینده مثل: متانول
_ مقاومت در برابر مواد اسیدی مثل: متلین فسفونات اسیدی، فسفریک، نیترو
_ مقاومت در برابر مواد بازی مثل: متلین فسفونات قلیایی، آمونیاک
لعاب ها از نظر روش تولید
لعاب خام
لعابی است که پروسه حرارت دهی و پخت را نمی گذراند، ارزان قیمت است ولی در عین حال با مقاومت شیمیایی بالا. از ترکیب با آب و الکترولیت (محلول آبی که رسانایی الکتریکی آن بیش از آب خالص است مثل متاسلولز کربوکسید) با استراحتی 48 ساعته در حوضچه حاصل می شود.
لعاب نمکی (تبخیری)
این نوع لعاب کاری در کوره های سنتی با دمای پخت پایین در حدود 1200 درجه سانتی گراد انجام می شود و ماده مورد نظر برای لعاب از طریق روزنه هایی وارد کوره می شوند
ابتدا مواد اولیه اشباع می گردد (در کوره تبخیر می شود). سپس بر روی سطح رسوب می کنند(به صورت دوغابی اعمال نمی شود). این لعاب ها حالت جامد دارند و احتمال ترک خوردگی و ریزش در آنها وجود ندارد. اجسامی که به این روش لعاب دهی می شود دارای مقاومت و پایداری بالایی هستند. از آنها برای ساخت ظروف نگهداری الکل، اسید و ساخت کانال های فاضلاب استفاده کی شود.
لعاب فریت
بعضی از اکسیدات موجود در لعاب حلالیت بالایی دارند و جذب بدنه می شوند. برای رفع این مسئله ابتدا مواد اولیه را پخت می گیرند تا ترکیب بهتری ایجاد شود. ترکیب به دست آمده را فریت می گویند. فریت ها پس از ذوب سریعا سرد می شوند. این ذوب و سرمایش ایجاد شوک حرارتی می کند و ذرات لعاب تبدیل به شیشه می شوند. در ادامه با افزودن اکسیدهای رنگ ساز لعاب به رنگ های متنوع در می آید.
لعاب فلدسپات
این لعاب شفاف است و در دمای بالا پخت می شود. در ترکیباتش فلدسپات، کوارتز، ، آهک، خاک رس، کائولن و پودر ضایعات سرامیک موجود است. از ویژگی های آن براقیت زیاد و ایجاد حسی لطیف بر سطح ظروف است.
لعاب تالک
با افزودن پودر تالک به لعاب فلدسپات به دست می آید. یک پنجم تولید تالک جهان در صنعت سرامیک مصرف می شود. لعابی کاملا سفید است. تالک هنگامی در لعاب به کار می رود که به منیزیم و سیلیس نیاز باشد. و به عنوان کمک به مقاومت در برابر شوک حرارتی مورد استفاده است.
لعاب رنگی
با افزودن اکسیدهای رنگی به مواد اولیه تولید می شود. با توجه به دماهای مختلف پخت، لعاب های رنگی به دو دسته پخت بالا و پخت پایین تقسیم می شوند. لعاب پخت بالا در دمای بالای 1250 درجه و پخت پایین زیر این دما تولید می شود.
خرید انواع کاشی سنتی و سرامیک
از مصالح ساختمانی و موادی که برای ساخت و ساز استفاده میشوند. این متریال یکی از مهمترین پوشش دهندههای ساختمانی است که روز به روز استفاده از آن گسترده تر میشود به گونه ای که امروزه حتی به جای گچ در دیوارها و سقف بناها و به جای شیشه در نمای ساختمانها استفاده میشود.
قیمت سرامیک و خرید انواع کاشی سنتی
یک متریال الزامی در ساخت و ساز است که در انتخاب آن نکات بسیاری را باید رعایت نمود اما همه این نکات تحت تاثیر قیمت هستند. بودجه شما به شما اجازه میدهد که بازه کیفیت و طرح و رنگ را انتخاب نمایید در نتیجه لازم است روی قیمت توجه بیشتری نمایید. همانگونه که گفته شد این متریال ارتباط مستقیمی با صنعت ساختمان و صنعت سیمان دارد در نتیجه هر تغییر قیمتی در این صنایع میتواند در قیمت این متریال نیز موثر باشد.
هر چند در سالهای اخیر با وجود رکود صنعت ساختمان و کاهش ساخت و ساز به دلیل همه گیری بیماری کرونا شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی بوده ایم. قیمت سرامیک و خرید کاشی سنتی در کشور یک قیمت تصویب شده است و همه ی شرکتهای تولید کننده زیر نظر مستقیم انجمن صنفی تولید کنندگان کشور هستند و هیچ شرکتی اجازه افزایش قیمت بدون دریافت مجوز رسمی از این انجمن صنفی یا سایر ارگانهای دولتی ندارد.
عوامل موثر بر قیمت و خرید کاشی سنتی و سرامیک
قیمت کاشی سنتی به عوامل متعددی بستگی دارد که در این مقاله به مرور آنها می پردازیم. امروزه این متریال دراشکال و طرحهای مختلف با استفاده از مواد اولیه متفاوتی در کیفیت های مختلف ساخته میشود. هر یک از این پارامترها میتوانند عاملی تاثیر گذار در قیمت آن باشند.
لیست قیمت کاشی سنتی
قیمت کاشی های سنتی تک رنگ از مترمربعی 400/000 تومان تا 580/000 تومان
خرید کاشی سنتی طرح ایرانی و مراکشی تکرا از مترمربعی 650/000 تومان تا 780/000 تومان
قیمت کاشی سنتی هفت رنگ کتیبه خط از مترمربعی 980/000 تومان تا 1/280/000 تومان
کاشی سنتی هفت رنگ ختایی اسلیمی از مترمربعی 580/000 تومان تا 1/480/000 تومان
خرید کاشی مترویی از مترمربعی 790/000 تومان تا 1/280/000 تومان
قیمت کاشی سنتی گل و مرغ از مترمربعی 1/750/000 تومان تا 3/800/000 تومان
قیمت هر متر کاشی سنتی
همانطور که قبلا گفته شد قیمت هر متر کاشی سنتی به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع کاشی و جنس کاشی و طرح و رنگ کاشی و ابعاد کاشی و … مواردی هستند که در قیمت گذاری آن بسیار تاثیر گذارند. مثلا همین تصویر بالا کاشی هفت رنگ تولید شده بر روی بدنه ضخیم 13 میلی متری است که باعث می شود قیمت هر متر مربع کاشی سنتی در مقایسه با بدنه بهداشتی بالاتر برود.
ویژگی ها، مزایا و معایب کاشی طرح سنتی
از مصالح ساختمانی و سنگی مصنوعی محسوب می شود، که دارای ابعاد معمولا مربع و مستطیل است وضخامت آن از چند میلی متر تا چند سانتیمتر می باشد. پوششی جذاب برای اجزای مختلف ساختمان مثل کف، دیوارها و سقف است و از گذشته های دور معماران علاوه بر اینکه برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف و دیواره های ساختمان از این متریال استفاده می کردند. برای آنها این متریال بیشتر کاربرد تزیینی و لوکس داشته است که آثار باقیمانده از معماری ایلامی چغازنبیل و امپراطوری هخامنشی و ساسانی گواهی بر آن است.امروزه نیز زیبایی عامل اول درخرید محسوب می شود.
سخن آخر درباره خرید و قیمت کاشی سنتی
با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن روشهای نوین برای تولید در هر نوع طرح و رنگی با بالاترین کیفیتها حتی سخت ترین مصالح ساختمانی پوشش دهنده نیز در برابر این متریال سر خم نمودند. امروزه مهم نیست سطح کجا و چه باشد کف پارکینگ یا کف کارخانه ای که با مواد اسیدی در ارتباط است یا دیوار همیشه مرطوب استخرها یا سقف یک سالن مجلل یا نمای یک آسمان خراش چند طبقه، می توان از طرح کاشی سنتی استفاده کرد.
برای پوشش همه ی اینها می توان متریال اختصاصی تولید نمود و نیاز جامعه را با خرید کاشی سنتی و قیمت سرامیک مطلوب برطرف کرد. پیشینه این صنعت به شکل امروزی در ایران به حدود هفتاد سال پیش برمی گردد که با راه اندازی اولین کارخانه صنعتی خط تولید پا به عرصه صنعتی سازی این متریال ساختمانی مهم گذاشت. پیش از آن نیز ایران همواره یکی از کشورهای پیشرو در ساخت و تولید در اعصار مختلف از زمان اختراع این محصول به عنوان یک پوشش دهنده ساختمانی بوده است.
خرید کاشی سنتی در ایران از بازار ویژه ای برخودار است. این صنعت به عنوان یکی از برترین صنایع ارز آور کشور شناخته میشود که در سالهای گذشته همواره به عنوان یکی از ده تولید کننده و صادرکننده برتر جهان شناخته شده است. در ایران بیش از 150 کارخانه فعال وجود دارد که با قیمت های متنوع و قابل قبولی در برندهای معتبر تولید میشوند تا جایی که برخی از این برندها درعرصه جهانی اسم و رسم قابل توجهی دارند و سرآمد تولیدات خارجی هستند. ما در مجموعه کاشی سنتی آرچی لرن موفق شدیم با حفظ کیفیت قیمت کاشی سنتی را در حد متعارف نگه داریم تا همه توان استفاده از آن را در طرح هایشان داشته باشند.
منابع: