سفارش ساخت محراب و فروش محراب مسجد
Construction and sale Mihrab of the mosque
محراب سازی و خرید محراب مسجد در مجموعه آرچی لرن
محراب سازی یکی از پیچیده ترین هنرها در معماری مسجد است. به قول یکی از پیشکسوتان گروه معماری اسلامی آرچی لرن ، اگر معماری بتواند ساخت محراب را به طور کامل و جامع بیاموزد، از پس اجرای عناصر دیگر معماری مسجد هم بر می آید! این خود نشان دهنده این مطلب است که ساخت محراب مسجد نیازمند دانش و تجربه بالا در زمینه معماری اسلامی است. در این مطلب می خواهیم تجربه خودمان در طراحی، ساخت و فروش محراب را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. تا در هنگام سفارش و خرید محراب بدانید محراب ساز می بایست، چه مواردی را در ساخت و فروش محراب در نظر گرفته باشد.
قیمت محراب مسجد
در ساخت محراب مسجد مدیریت هزینه ها برای هیئت امنا، نمازگزاران و خیرین مهم است. کاشی سنتی آرچی لرن با دهها سال سابقه ساخت محراب سعی کرده است بالاترین کیفیت را با کمترین قیمت ارائه کند. قیمت هر مترمربع محراب تخت با کاشی لعاب دار هفت رنگ سنتی مترمربعی 1/100/000 تومان می باشد.
معنی محراب مسجد
معنی محراب مسجد که در کتوب تاریخی و اذهان مسلمان نقش بسته عبارت است از: فضایی فرو رفته در دیوار مسجد، برای مشخص کردن سمت قبله که در هنگام نماز جماعت ویژه ی امام است. قبله در لغت به معنای سمت و سوی است و در محراب سازی، دیواری که به سوی مکه مکرمه است را در نظر می گیرند.
مهمترین متریال در ساخت محراب
در ساخت محراب مسجد در گذشته متریال های مختلفی استفاده میشد اما در حال حاضر در ساخت محراب های مساجد از کاشی محراب استفاده می شود. کاشی محراب یکی از زیباترین متریال هایی است که در ساخت مسجد به کار می رود و از دلایل اصلی زیبایی آن نیز به شمار می آید.
پیشینه محراب سازی
تاریخ آن دقیقا مشخص نیست و به گفته برخی تاریخ نگاران “مهراب” پیشگاه پیروان مهر و پرستشگاه آنان بوده و بعدها “محراب” خوانده شده است. این عنصر معماری اسلامی نخستین به ترتیب در مساجد مدینه، فسطاط مصر و در دمشق دیده شده اند و سپس در همه جا گسترش یافتند. اما بی چون و چرا ساخت محراب به شکل امروزی از پدیده های معماری اسلامی است و در عمل عنصر جدایی ناپذیر مسجد شده است. مورخان هنر بر این باورند که در زمان ولید بن عبدالملک خلیفه اموی هنگامی که وی به بازسازی مسجدالنبی مشغول بود این عنصر معماری به مسجد وارد شد.
بعد عرفانی محراب
برخی مفسران اسلامی معتقدند محراب از کلمه محرابه گرفته شده است، و استدلالشان این است که به هنگام نماز، نمازگزار به سبب حضور قلب با شیطان مبارزه و محاربه می کند. شکل تاق قوسی آن به مثابه آسمان و کف آن بر زمین با فرورفتگی تشبیهی از غار دنیا است، که نشانه الوهيت است. واژه محراب به تنهایی به مفهوم پناهگاه است.
قرآن مجید این واژه در توصیف پناهگاهی در معبد اورشلیم آورده است که در آن مریم عذرا برای خلوت و دعا وارد آن شده است. از طرفی مشخصا محراب سازی است که نمادگرایی مذهبی را در معماری مسجد وارد کرد. تاق قوسی، تعبیه چراغی در مرکز، و کتیبه های اطراف آن با آیات قرآنی به مثابه دروازه بهشت است.
نقش تزئینات درقیمت و خرید محراب
شناسایی سمت قبله در مسجد برای نمازگزار واجب است. از این جهت محراب سازی در معماری اسلامی جایگاه ویژه ای پیدا کرد و به مرور نقشی نمادین به خود گرفت درست است که محراب جزئی از یک بنا محسوب می شود ولی می توان تجلی درخشان ترین هنرها و تزئینات اسلامی را در آن یکجا دید. ساخت محراب مساجد در مقدس ترین مکان مساجد انجام می گیرد.
گچبری
ساخت محراب های اولیه در مساجد ایران با نیم استوانه و به صورت تاق قوس نمایی مجوف با طاق نعلی انجام می شد. هر تاق قوس نما دارای دو ستون و هر ستون دو سر ستون دارد که این ستون ها می تواند به صورت تزئینی باشد و یا دارای ستون هایی با گچبری.
با منع شرعی صورتگری هنرمندان مسلمان با نقوش انتزاعی و خط عربی تزئینات معماری را پیش بردند.
محراب های نخستین ایرانی معمولا گچی است و علاوه بر آن از کاشی و سنگ نیز در ساخت محراب استفاده می شد. ضمنا نمونه هایی از ساخت محراب با آجر و چوب نیز در ایران وجود دارد. علت استفاده فراوان از گچ در تزئینات معماری اسلامی در دوره های مختلف انعطاف پذیری آن است. ختائی اسلیمی و خوشنویسی با خط کوفی، گل و بوته، طرح درختان انجیر و انار به وفور دیده می شود.
با رونق مصالح دیگری چون کاشی سنتی معرق و هفت رنگ و آجر لعابدار محراب سازی به صورت جداگانه از رونق افتاد در حالی که در سده نهم محراب های بسیاری برای بناهای قدیمی و جدید انجام شد. ساخت محراب در عصر تیموری و صفوی با تغییر مصالح، تزئینات و ساختار دچار دگرگونی شد.
ختائی اسلیمی
نقوشی چون طرح درختان انجیر، مو، انار، انجیر، نخل و برگ های کنگر که در دوران ساسانی مورد استفاده بوده این بار در ترکیب با طرح های اسلیمی در معماری اسلامی برای تزئین مورد استفاده قرار گرفتند. نقوش اسلیمی مابین خوشنویسی ها بر زیبائی خطوط افزوده و موجب تلفیق و یکدستی خطوط و نقوش اسلیمی شد و در کل موجب ساخت محرابی با نقوشی یک دست و و یکنواخت می شود.
خوشنویسی
هنر کتیبه نگاری از ابتدای معماری اسلامی به جهت هویت بخشی دینی، تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و هنری همواره مورد توجه هنرمندان مسلمان بوده است. کتیبه ها در معماری اسلامی با هماهنگی و تلفیق نقش های هندسی، خوشنویسی و رنگ ها محیطی با شکوه همراه با خلوص معنوی پدید می آورد. کتیبه در محراب سازی از پائین سمت راست شروع و به سمت چپ ادامه و ختم می یابد.
کتیبه های دوره های اولیه درشت تر و بدون نقطه بوده اند که در دوره های بعد ظریف تر شدند در کتیبه های گچبری مانند سایر نمونه های کتیبه، استفاده از خوشنویسی وجود دارد که در این نوع از کتیبه ها از خطوطی چون: کوفی، نسخ، ریحان و ثلث استفاده شده است. به ویژه در معماری ایلخانی کتیبه های دینی و تاریخی با تنوع چشمگیری از خط و رنگ و فن وجود دارد.
خرید محراب و سفارش در مجموعه آرچی لرن
ساده ترین راه سفارش و خرید محراب، تماس با شماره های ثبت شده در سایت و ارتباط با کارشناسان ماست. با توجه به فضائی که در اختیار دارید بهترین پیشنهادات را به شما می دهند.
قبل خرید محراب باید چه کار کنیم؟
بهتر است قبل از خرید محراب اندازه های فضای مورد نظر را برداشت کرده، مشخص کنید که نیاز به خرید محراب تخت دارید یا کاسه دار که چنانچه قصد خرید محراب کاسه دار دارید به جز ارتفاع و عرض محراب، اندازه عمق را هم برایمان ارسال کنید. اگر عکس محراب مسجد خاصی مد نظرتان است آن را برایمان ارسال کنید تا ما را در ساخت محرابی زیبا و مطابق با سلیقه تان یاری کنید.
عکس محراب مسجد
در این بخش از مقاله عکس محراب مسجد هایی که توسط گروه متخصص آرچی لرن ساخته و اجرا شده اند را قرار داده ایم. برای دیدن نمونه های بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی در وبسایت، با کارشناسان گروه آرچی لرن در تماس باشید.
چرا خرید محراب از آرچی لرن؟
با توجه به دهها سال سابقه در ساخت و فروش محراب مسجد، داشتن نیروی ماهر و متخصص، ساخت صفر تا صد در مجموعه خودمان و تولید کاشی های مختلف، بالاترین کیفیت در خرید محراب را به شما ارائه می کنیم. حال آنکه در فروش محراب توجه ویژه ای به این مسئله داریم که قیمت محراب منطقی و مقرون به صرفه باشد. برای سفارش کافیست تماس بگیرید.
منابع: